Het Schrijfkleed

Voor schrijven over je leven

Schrijftafel

“Ik heb het papier gevoeld, bijna zonder adem te kunnen halen. Mijn ogen konden niet volgen. Ik voelde de warmte en de zachte wind en doe dit toch echt liever dan boodschappenlijstjes schrijven...”

...schreef de pen van een deelneemster aan een zomerschrijftafel

Ik lees de tekst en bén er weer. De mooie zomermorgen waarop ik voor de eerste keer een schrijftafel organiseer. De tafel onder het schaduwdoek, stoelen er omheen. Op de tafel ligt het schrijfkleed. Een vaasje met een blauwe bloem van de hortensia geeft kleur. Koffie, thee en muntwater staan klaar. De bel gaat. De deelnemers druppelen binnen. Ze kennen elkaar nog niet. De meegenomen schriften en pennen komen tevoorschijn en worden op tafel gelegd. Om half elf wordt het stil. Ik lees een gedicht voor. De schrijfochtend is begonnen.

Bij een schrijftafel komt een kleine groep (4-8) deelnemers bij elkaar om te schrijven. Er wordt twee uur lang geschreven aan de hand van een thema en met behulp van afwisselende schrijf-werkvormen. Er is de mogelijkheid om het geschrevene voor te lezen, maar dat hoeft niet. Het gaat om het plezier van het schrijven en het ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Deelname aan de schrijftafels kan per serie of per keer.

Een schrijftafel is ook erg leuk als workshop voor een familie, team, vriendinnengroep of een bijzondere gelegenheid. 'Schrijven bij een foto' of 'Schrijven bij voorwerpen' zijn voorbeelden van thema's. Andere thema's zijn mogelijk in overleg.

Tarief: voor deelname aan een schrijftafel betaal je €19,50 per persoon. Hier kunnen nog kosten bij komen voor huur van een ruimte en/of koffie, thee en frisdrank.

Welkom aan de schrijftafel