Het Schrijfkleed

Voor schrijven over je leven

Wie ben ik?

Mijn naam is Maria Baelde. Ik ben geboren in 1956 en opgegroeid in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Twee dorpen onder de rook van Rotterdam in een overwegend agrarische omgeving.

Een beroepsmatige achtergrond heb ik in de zorgsector en de maatschappelijke dienstverlening. Ik werkte met kinderen, mensen met een verstandelijke beperking, met een psychiatrische achtergrond en ouderen. De verhalen van mensen fascineren me. Schrijven doe ik, zolang ik me herinner, met veel plezier: van dagboek tot brief, van opstel naar kinderverhaal, werkstukken, zorgplannen en nieuwsbrieven. 

Voor mijn 59e verjaardag heb ik mezelf een cursusweek cadeau gedaan waarin ik schreef aan mijn eigen levensverhaal. Ik ondervond dat waardevolle herinneringen als vanzelf naar boven kwamen, tot in de kleine details. De tekst vloeide met meer en meer gemak uit mijn pen. Vanuit die ervaring ben ik me via training en workshops verder gaan verdiepen in het autobiografisch en creatief schrijven en het begeleiden van anderen daarbij. Inspiratie heb ik ondermeer opgedaan bij: Sjoerd Litjens, Monica Boschman en José Franssen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig met wandelen, tuinieren en fotograferen. Met mijn partner Arjen woon ik in Amersfoort.