Het Schrijfkleed

Voor schrijven over je leven

Cursus

    'Schrijven over mijn leven verstevigt de bodem onder m'n bestaan' 

deelneemster aan de zomercursus

Schrijven over de mooie, leuke of ontroerende gebeurtenissen uit uw leven. Denkt u daar weleens aan? Het kan in vijf middagen bij u in de buurt!              De cursus 'Schrijven over mijn leven' wordt gegeven in een kleine groep van 5-7 deelnemers. Afwisselende, speelse schrijf-werkvormen helpen u om waardevolle herinneringen naar boven te halen en er met plezier over te schrijven. U krijgt schrijftips en per keer een opdracht voor thuis om tussen de bijeenkomsten door bezig te blijven met uw verhaal. Aan het eind van de cursus heeft u vijf - of meer - verhalen klaar en aanknopingspunten genoeg om door te gaan met schrijven.

Locatie: de cursus 'Schrijven over mijn leven' wordt gegeven in Wijkcentrum 'Het Klokhuis', Weberstraat 2, 3816VC  Amersfoort.

Bij u thuis: als u zelf drie of meer personen bij elkaar brengt en en u heeft daarvoor een geschikte ruimte, verzorg ik deze cursus graag in uw eigen woonomgeving.

Tarief: voor deelname aan een cursus van vijf bijeenkomsten van ruim twee uur betaalt u €125,- per persoon. Dit is inclusief de cursusmap. Voor data: zie de agenda.


Hoe fijn het kan zijn, om als dochter later iets over je vader te lezen.

'Izaäk Baelde, de eerste (tuinbouw)voorlichter in Berkel, Bleiswijk en Bergschenhoek, werd bij een van zijn eerste bedrijfsbezoeken in 1955 nog wantrouwig tegengehouden op het tuinpad. Ook Bram en zijn zoon Pau namen de voorlichter niet erg serieus. Wie kwam hun vertellen hoe ze tomaten en sla moesten telen. Toen de lange, vriendelijke man bij Pau de jonge slaplantjes stond te bewonderen, zette de tuinder zijn ondeugende pretoogjes op. ‘Wat denk je Izaäk zal ik ze een beetje water geven?’ ‘Ik zou het maar doen, Pau,’ antwoordde die dan goeiig.
De voorlichter vervulde echter wel degelijk een belangrijke rol voor de tuinders.'

Uit: Land van glas, Koen van Wijk, uitg. Thomas Rap 2017